Pusat Penyembelihan Anjing Di Yogyakarta ( 9 Gambar ).

Siapa suka makan anjing? Selalunya tabiat makan anjing sinonim dengan orang korea tapi tahukah anda di Indonesia juga anjing dianggap sebagai sebuah delicacy? Ia dikatakan mampu menyegarkan pemakannya dan meningkatkan daya menahan penyakit.

Dibawah ialah rumah sembelihan anjing milik keluarga Suwardi dari Bambanglipuro dekat Yogyakarta yang sudah beroperasi semenjak 1983.

Setiap hari 11 ekor anjing akan disembelih sebelum dagingnya dijual. Harga seekor anjing disana ialah 150,000 rupiah dan keluarga Suwardi menjual daging anjing yang dimasak dengan sepinggan nasi pada harga 800 rupiah.





PERINGATAN

Kami tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Komenlah dengan berhemah kerana ia menampakkan keperibadian anda.

3 comments

  1. Ksiannya anjing2 tu..klu sembelih elok2 ok laa lg, xmenderita anjing tu..klu kene dera, alahai..ksian btol..

    ReplyDelete